Over Speksnijder Photography

Hallo en welkom op mijn website! ik ben Wilco, 36 jaar en woon in Heijen (Limburg).


Mijn fotografie avontuur begon in 2017 tijdens een reis naar Mallorca. Met mijn instap spiegelreflexcamera, Nikon D3000 en standaard kitlens, heb ik een rondreis gemaakt over het eiland om alle mooie locaties te bekijken. Daar is mijn passie voor fotografie ontstaan. In de jaren daarna heb ik diverse mooie reizen over de wereld mogen maken en daarbij met name kennis en ervaring opgedaan op het gebied van landschapsfotografie. Niet alleen in het gebruik van apparatuur, zoals mirrorless systeem camera's, lenzen en filters. Ook heb ik mij diverse cameratechnieken eigen gemaakt, die ik met regelmaat in de praktijk toepas. Denk aan het gebruik van lange sluitertijden, exposure bracketing, ETTR (rechts belichten) en focus stacking. Een ander belangrijk aspect in fotografie is compositieleer, die kennis en ervaring mag dan ook zeker niet ontbreken. Door gebruik te maken van compositieleer breng je een foto in balans en dat maakt het interessanter om naar te kijken. Het komt er in de basis op neer dat je "orde in chaos" probeert te scheppen. 

In 2021 heb ik de keuze gemaakt om mij naast fotografie ook te gaan verdiepen in videografie. Dit kwam mede doordat ik een drone kocht met het idee daarmee foto's te kunnen maken vanuit een ander perspectief, namelijk "de lucht". Op die manier zie je de wereld zoals je haar normaal gesproken niet ziet, dit kan soms verrassende resultaten geven. Naast foto's ben ik toen ook video's gaan maken. In het begin hield ik het vooral bij simpele beelden, totdat ik mij verder ging verdiepen in de techniek en theorie achter videografie. Dus niet alleen wat opnames maken en achter elkaar plakken, maar er goed over nadenken. Wat wil ik laten zien, vanuit welk standpunt en hoe bepaal je dan de juiste instellingen? Daarbij hoort natuurlijk ook het opdoen van kennis van de apparatuur, maar ook de bewerkingssoftware die je vervolgens nodig hebt om een mooi eindproduct te maken. Veel elementen vanuit de fotografie komen hierin terug, dus dat sluit mooi op elkaar aan.

In mijn vrije tijd ga ik graag op pad om de mooiste locaties vast te leggen. Dit zijn voor mij ook momenten om even tot rust te komen en de waan van de dag te vergeten. Het leven is immers al druk genoeg.  In de natuur kun je even "alleen" zijn en op sommige plaatsen kun je nog echte stilte ervaren.

Tot nu toe heb ik alle kennis opgedaan door het lezen van magazines, boeken, online foto/video platforms, cursussen, YouTube en gewoon op pad gaan! Een erg leerzame ervaring was de reis naar IJsland welke ik in 2022 heb mogen maken met "Fotografie-reizen.nl". Onder begeleiding van twee professionele fotografen hebben we diverse locaties bezocht en kennis en ervaringen uitgewisseld. Als bekroning en absoluut hoogtepunt van de reis hebben we het Noorderlicht mogen aanschouwen. Dit stond al lang op mijn wensenlijst.

Begin 2023 heb ik de stap gezet om me in te schrijven bij de kamer van koophandel. Op deze manier hoop ik mijn passie en ervaring te mogen delen met anderen. Op dit moment ben ik druk bezig met voorbereidingen om diverse diensten te kunnen aanbieden aan bedrijven en particulieren. Verder ben ik 32 uur per week werkzaam in de IT als System Engineer bij een farmaceutisch bedrijf in Nijmegen. Op dit moment werk ik dus aan mijn passie naast mijn dagelijkse baan.

Tot zover mijn voorstelrondje. Hopelijk vond je het interessant om wat meer over mij te weten te komen. Kijk gerust verder op mijn site en mocht je ergens vragen over hebben, aarzel niet om contact op te nemen! Ook zou ik het leuk vinden als je me volgt op social media.

Groet Wilco